Pradžių pradžia...

Sveiki,

pirmiausia norėčiau prisistatyti.
apie tai kas buvo iki TO ir po TO - vėliau ;)


taigi...


[ K O D E L ? ]


Senais senais kolukiu ir monolitu kiemu žydejimo laikais, birželio 2-aja pradetas, ilgai brandintas, kovo 8 dienos šventimo ikaršciui dar nespejus prasideti, pasauli suspirgino mažulytes karalaites klyksmas! (labai ispudinga pasakojimo pradžia - aut. past.)


Po devyniu klyksmo dienu kažkur kitam sviesto gale stojo mirtina tyla - minutei - po to ja i šipulius sudauže jaunu ukininku, pabegusiu i asfalto pasauli, sunaus nenaudelio pirmieji žodžiai, liaudiškai dar žinomi kaip spiegimas.


Kaip turetumete suprasti nieko bendro tarp mažulytes (a.k.a. Š. B.) ir nenaudelio (a.k.a. D. Ž.) klyksmo ir spiegimo nebuvo, taciau dangus susiraukes kažka mezge.


Kuomet karalaite jau isidrasinusi mirke savo žvilgancias plauku sruogas Neries vilnyse, nenaudelis bande pritaikyti savo ritmiška ranku drebesi mušdamas bugna, kuri veliau galutinai sumuše šakute.


Bego dienos, naktys, vanduo iš ciaupo, sukosi elektros skaitliukai, slinko debesiai, "Žiguliai" buvo keiciami "askonemis", dilo "basanoškiu" padai, atsc griauže šaltienos pilnas burnas, dulkejo žvyrkeliai, gižo pienas, nyko atogražu miškai. Karalaite daresi vis gražesne ir protingesne, labiau padukusi, pamiršusi savo kilme tepliojo lapus, karpe medvilne. Nenaudelis spirgas Donatas neatsiliko nuo jos nei per viena pikseli ir lindo visur kur reikejo ir kur nereikejo.


Ir vel bego vanduo iš ciaupo.. (turbut nesulaukiat kažkokios atomazgos ar siužeto posukio? - aut. past.) Kuomet byranciu ledu šleifas tapo velniškai nežmogiškai didžiulis karalaite paliko karalyste ir iškeliavo.. ne ten. Prabegus metams velniškai žavi karalaite paliko ne ten ir išvažiavo TEN. (šaunu, labai šaunu - aut. past.)


Kitoj kadro pusej nenaudelis jau buvo išventintas i pirštu miklinimo riterius (informatikus - aut. past.) ir apsistojo Kamciatkos kalnu prieglobstyje, nuo kur jau akies krašteliu buvo pastebima žaviausiosios mažulytes buveine iš kur sklido adatu duzgimas ir dieviško skonio patiekalu kvapas.


Jaunasis riteris užmigo.. kietai miegojo vienus, antrus metus dar kieciau, kol pagaliau prabudo susapnaves sapna, kad jis turi eiti i kelia, kurio galo nemate, bet ji ten kažkas trauke. Kelias buvo ilgas, varginantis, bet tiesus.


Karalaite, palikusi namie auštancia arbata, taip pat patrauke i kelia, kuris pasirodo buvo tas pats kuriuo tuo metu dardejo jaunojo riterio gurguole.


Kelias sukosi, raizgesi, bangavo, liuliavo, dulkejo ir tratejo, kol pagaliau baigesi ties taverna, pasivadinusia "jungties" klubu. Ir žaviausioji ir mikliausiasis iženge tavernon pro vartus ant kuriu puikavosi mistiškas užrašas "Your life becomes more and more of adventure" (nesuprantantys angliškai pasiimam i rankas žodynus ir verciam, turit 5 minutes - aut. past.).


Fanfaros? Ne, jokiu fanfaru.


Tavernoje abu atvykelius priglaudžia vyriausiasis vardu Audrius (vardas pakeistas - aut. past.) ir ipareigoja teti (a.k.a. Martynas) (pareigos pakeistos - aut. past.) abu atvykelius globoti.Ir vel sukosi elektros skaitliukai..


[STAIGUS SIUŽETO POSUKIS]


Pirmasis bucinys. Neimanoma to aprašyti, todel turedami laisvo laiko paprašykite apie tai papasakoti šio ivykio kaltininkus - miss Shirley undt mjuzykspielmeister Donato.


[pertrauka - vien prisiminus tai, reikia prisest ir su malonumu nusikramtyti viena naga iki šaknu] (nebandykite to daryti namie, išeikite i kiema - aut. past.)


Žaviausioji ir ne visai žaviausias, bet ne toks jau ir baisus vis dažniau mintimis perskrodžia vienas kito apsaugine psichologine ir biologine erdve, kol pagaliau po ilgu kanciu, autoivykiu ir mirties lašu nusprendžia kartu pasinaudoti vienas kitu - mjuzykspielmeister'io fazendoje užsiimti referato apie super-architekto Antoni Gaudi rašymu. Gera pradžia - puse darbo, kalba žmones. Ir neklysta - referatas taip ir lieka nepradetas. Šiam darbui užbaigti Širle perkelia savo dantu šepeteli i saugesne vieta - jaunojo riterio namus.


[DAUG IVYKIU IR FAKTU PRALEIDŽIAME]


Du tukstanciai penktuju metu gegužes devinta diena pašelusi tetule Kristina (vardas išgalvotas - aut. past.) surengia žiaurias ir kruvinas Širles ir Donato suauskaruotuves, kurios vakare švenciamos ciulpiant žuvies kotletus, apkepus ir pyragus su ledais. (buvo iverti auskarai i liežuvius).


[GGGRAŽIOJI DALIS]


Kažkodel sodai pilni žydinciu slyvu, obelu, rabarbaru ir agurku, kažkodel saulute vaiko debesis kuo toliau už horizonto, kažkodel spaudžia širdute.


[VAIZDAS IŠ VIRŠAUS]


..kažkoks klupantis lengvai subrendes vyriškis su dviem iškirptem kaktos srityje, kažkoks spuogais išverstas medžio gabalas virtes suoleliu, kažkokia daili tamsiai šviesiu sruogu primaišyta plauku puokšte žemyn perauganti i ornamentantuotyrararalyrabrrrta sijoneli.. A! Tai Donatas prašo Širles buti ju abieju džiaugsmo, skausmo, laimes, šiukšliu nešimo, tortu valgymo ir taip toliau sajungininke. Dangus šypsosi - vadinasi Širle sutiko!


(5 minuciu pertrauka skaitytojams nusikrapštyti ašaras, nusiplauti džiaugsma - aut. past.)


Komentarai