Tėvo diena

Tėvo diena. Ką ji reiškia man? Laikas metuose kai turėčiau visą savo dėmesį skirti jam? Bent vieną dieną metuose...
Jis su mama gyvena už kiek daugiau nei šimto kilometrų į vakarus nuo mūsų. Tokią lietingą, rinkimų, tėvo, dieną, kiek sudėtinga atlikti pilietinę pareigą ir pademonstruoti meilę artimam, kuri be abejonės daug svarbesnė už politiką.
Mes su tėčiu niekada nebuvom labai artimi. Visąlaik su mama. Mama ten... šen...
Savo tėvui jaučiu didelę pagarbą, męilę ir kažkokį vis išsiveržiantį gailestį kai jį pamatau... Tos gilios didelės žydros akys... tamsūs plaukai jau nebe tokie tamsūs nes gyvenimas apdovanojo baltos sruogelėm. Ūsai. Jis visada su ūsais. Kartą, dar nepamenu ar buvo paauglystė prasidėjus, jis skambina į duris grryžęs po darbo, aš atidarau ir jo nepažinau. Buvo išties liksma. Jis darbe po pirties... nuspręsndė pagyventi be ūsų. Vėliau jo tokio niekada nemačiau.
Tas gailestis ne tik jam, o ir savo motinai, gimdytojai. Jie - tie žmonės, kurie sunkiai adaptavosi nepriklausomoje Lietuvoje. O gal papraščiausiai to nenorėjo? Kas juos ten žino... Vaizdas iš šono susidaro būtent toks šiai dienai.

Lietus... slegia... spaudimo nerasta... rankos atrodo tokios sunkios, kad tabaluodamos virš klavetūs atrodo ims ir nukris pirštai...

Myliu Tave, mano Tėti!




Tėtės sąsagos, kuriomis puošdavosi tik labai įpatingomis progomis. Minėjo kad jau tokių progų nebebus...

Komentarai

Rašyti komentarą